INS TORREDEMBARRA

Biblioteca

VISITEU EL WEB DE LA BIBLIOTECA!!!


https://sites.google.com/a/instorredembarra.cat/biblioteca/


Des de la biblioteca us animem que feu un petit escrit sobre un llibre que hàgiu llegit i que recomanaríeu. Es tracta que en expliqueu per què us agradat, què destacaríeu, etc.; en definitiva, que ens digueu tot allò que us hagi sorprès i interessat del llibre.


Podeu enviar els vostres escrits a aquesta adreça:

biblioteca@instorredembarra.cat(placeholder)

PROPOSTES DE LECTURA

Fred Uhlman: L'amic retrobat [29]


De caràcter autobiogràfic, L'amic retrobat ens explica la relació de dos nois en l'Alemanya que veu l'arribada al poder d'Adolf Hitler. Tots dos es coneixen a l'escola. Ara bé, mentre que l'un, Konradin von Hohenfels, és d'una família aristocràtica de Suàbia, l'altre, Hans Schwarz, és fill d'una família jueva. Els dos nois viuran al marge de l'enfrontament polític del país, però no així les famílies, sobretot la del primer, molt identificada amb el nazisme i l'antisemitisme. La situació esdevé cada cop més tensa fins que la família jueva decideix enviar el seu fill a estudiar als Estats Units i protegir-lo de la demencial escalada de tensió que es va viure a Alemanya a partir de 1933.


(http://ca.wikipedia.org/wiki/L'amic_retrobat)

Philip K. Dick: Blade Runner (Somnien els androides en ovelles elèctriques?) [19]


Els androides somien xais elèctrics? (en anglès: Do Androids Dream of Electric Sheep?) és una novel·la curta, que pertany al gènere de la ciència-ficció, escrita en 1968 per Philip K. Dick (1928-1982). La del cinema de ciència-ficció, Blade Runner, dirigit per Ridley Scott el 1982 es basa en aquesta novel·la. Dick va morir aquell mateix any, abans que s'estrenés la pel·lícula.


L'acció se situa en un món cobert de pols radioactiva, després d'una guerra nuclear que ha matat gairebé tots els animals, per la qual cosa la gent té animals elèctrics. El protagonista és Rick Deckard, un ex-policia i expert 'Blade Runner' (encara que a la novel·la no té aquest nom, sinó el de «caçador de bonificacions»), que ha d'eliminar un grup de Nexus 6 - androides d'última generació gairebé idèntics a éssers humans- que ha arribat fins a la Terra, fugint des d'una colònia espacial a causa de les terribles condicions de vida a què eren sotmesos.


La novel·la, un dels clàssics de Dick, tracta temes com l'imprecís límit entre l'artificial i el natural, la decadència de la vida i la societat, i aborda diversos problemes ètics sobre els androides. També, atesa la seva estètica i les seves descripcions d'un món destruït, abandonat, i on la tecnologia és omnipresent, se la pot emmarcar en el gènere del cyberpunk.


(http://ca.wikipedia.org/wiki/Somien_els_androides

_amb_ovelles_el%C3%A8ctriques%3F)